Patrizia Paglieri de la Asia Express, unul dintre cei mai apreciați bucătari din țară, deține și un restaurant cu specific italian, situat pe Calea 13 Septembrie din Capitală. Italianca s-a mutat în România în 1993.
„Sunt din ’93 în România, dar nu sunt cunoscută pentru că am avut un business cu o clientelă foarte restrânsă, de top, pe circuit închis 80%. Am avut restaurant cu produse premium şi n-am avut nevoie de publicitate”, povestea chef Patrizia, într-un interviu pentru restograf.ro.
Spre exemplu, la restaurantul Patriziei Paglieri un burger cu carne de vită Angus costă 39 lei. Cei care vor alături și o porție de cartofi prăjiți trebuie să mai scoată încă 10 lei din buzunar.
O pizza este între 24 lei (Margherita) și poate costa și 49 de lei, dacă clientul optează pentru o pizza cu fructe de mare sau Pizza Regina, cea cu parmezan, mozzarella di bufala și busuioc.
O supă cremă de ciuperci și hribi costă 22 lei, iar cea din fructe de mare și somon 69 lei. În schimb, o porție de paste costă între 25 și 30 lei. Iubitorii de fructe pot comanda creveți, somon la grătar, lup de mare sau midii în vin alb. Prețurile sunt între 37 și 69 lei.
După participarea la reality-showul „Asia Express”, chef Patrizia Paglieri și fiul ei, au investit într-o nouă afacere.
„Abia am terminat de renovat bucătăria de restaurant și am dat drumul la delivery. Sunt foarte obosită. A durat 3 săptămâni, am avut cumpărată aparatura și am schimbat gresia, am dat 6.000 de euro. Mă ajută Francesco, am dat drumul la mâncare, lumea zicea că m-a așteptat multă vreme. Fac meniu mixt, fac paste, meniu italienesc, de-ale mele, cu ierburi aromatice. Dar meniul este mult mai mic ca la restaurant, nu-l am decât pe fiul meu. El e cel mai bun ajutor, pentru că face cu suflet, pentru casă. Vă aștept la Arromi, nume care vine de la iarba aromatică pe care o folosesc în mâncare”, a declarat Patrizia pentru Click.ro.